Știm cu toții emoția shopping-ului și a plății cu cardul, nu-i așa? Eh, dar emoția surprizei că atunci când plătești cu cardul, primești un cadou, e de-a dreptul îmbucurătoare!

Aflat la a 8-a ediție, Premium & Business by Mastercard este un program cu peste 100 de parteneri și mai mult de 300 de locații premium.

Categoriile de  parteneri sunt numeroase și variate, așa că poți găsi branduri din zona fashion și accesorii, gourmet, călătorii, decorațiuni, business și chiar dezvoltare personală.

Ce face acest program?

Pe tot parcursul anului, clienții se pot bucura de diverse discounturi și oferte preferențiale pentru plata cu cardurile Mastercard Gold, Platinum, World, World EliteTM, Business sau Corporate Mastercard. Mai mult, în fiecare lună, în program există un comerciant „star”, care oferă extra beneficii.


Zilele trecute am fost într-un scan rapid, local, al câtorva parteneri din București, ca să înțeleg mai bine programul Premium & Business.
Într-o zi însorită, călare pe GT, am purces prin oraș. Prima oprire a fost la o florărie, mai exact Magnolia. Nu sunt doar niște comercianți de flori, ci sunt adevărați specialiști în artă florală. Mai mult decât atât, faptul că prin comanda efectuată pe site poți trimite flori în 2-4 ore în România și în maximum 24 de ore în peste 140 de țări face ca treaba asta să îți rămână în memorie. Prin programul Premium & Business de la Mastercard, clienții beneficiază de 8% reducere pentru orice produs achiziționat online sau offline.
Când am terminat goana după flori, mi-am dat seama că mi se făcuse puțin foame și verificând lista partenerilor din program, am zâmbit când prin minte mi-a trecut un gând… prosciutto. Era deja dată mira (adică era trecut de 12) și mă îndreptam spre sectorul gourmet, așa că m-am oprit la  Degusteria Francesca. Un platouaș de prosciutto, salami, pecorine, o Caciotta di Capra allo Schiopettino, maturată-n boască de struguri negri, asezonat cu un pahar de prosecco. Eh, obiceiuri readuse-n cadru de Premium & Business. De data aceasta, prin programul Mastercard, clienții primesc 7% reducere. Ah, de asemenea se poate comanda și online, cu livrare în București și periferie, de pe iregalidifrancesca.ro.

Sătul fiind, cea de-a treia oprire a fost la un magazin de artă și design. Că sigur vine o ocazie și vrei să cumperi ceva – fie pentru o logodnă, fie pentru o zi onomastică sau poate pur și simplu îți vine pofta de a-ți schimba vesela sau cana de la birou. M-am oprit, așadar, la My HouseThe Art of Living, care este de 17 ani pe piață și locul în care se găsesc produsele celor mai mari case din domeniul „Art de la table”. Sunt furnizori ai caselor regale și prezidențiale din întreaga lume și expun lucrările: Hermès, Rosenthal, Versace,Villeroy & Boch, Wedgwood, Lalique, Christofle, Robbe & Berking, Moser, WMF, Saint Louis sau porțelanul de Limoges Haviland. Aici mi-am găsit eu cana de marți. Și prima femeie așezată-n palmă. Cu Mastercard, prin programul Premium & Business, m-am bucurat de 10% reducere pentru produsul achiziționat.

Cum știți, vine o vreme când și bărbatul are nevoie de lucruri pentru el. Și să zicem că nu mai vrei lucruri comune, ci unele construite mai atent pentru tine. Eh, după chip și asemănare. Așa că m-am dus la unul dintre magazinele Beautik, locul în care ai parte de așa ceva. Conceptul Beautik Haute Parfumerie îmbină arta parfumeriei cu tradiția și aerul aristocrat al colecțiilor deținute, iar cu Mastercard, tot prin programul Premium & Business, la orice achiziție, primești un cadou rafinat ce constă într-un produs al unuia dintre brandurile de lux.

Orice final de zi ar trebui asezonat cu ceva rece și sprințar. Am tras GT-ul pe dreapta, iar cum în lista celor 300 de magazine partenere am dat de locul unde am petrecut peste 3 luni de zile studiind meseria de somelier, m-am întors “la școală”. Dar de data asta am ales The Wine Bistro by Vinexpert. Vinexpert are o selecție excelentă cu peste 3.000 de etichete, așezate-n rafturi în funcție de țările de proveniență. Ca să studiezi geografic, desigur. Dai de nume sonore sau case mai mici de producători, toate însă de o calitate superioară. Mai mult decât atât, între orele 12:00 și 15:00, te poți bucura chiar de un amplu meniu de prânz. Cand se lasă seara, însă, locul devine mai mult decât relaxant și e de preferat să faci o rezervare înainte. Atmosfera plăcuta și răcoarea de pe Calea Victoriei fac din The Wine Bistro locul perfect în care să te bucuri de o terasă tipic urbană cu grupuri de fețe vesesle, muzică bună și, desigur, un vin sau un prosecco răcoros. Mai mult, în weekend, clienții se pot bucura chiar de meniuri speciale. După ce bucuria relaxării se termină și trebuie să pleci mai departe, poți chiar să și cumperi ceva pentru acasă, iar prin programul Premium & Bussines de la Mastercard ai 10% reducere din nota de plată și un vin în miniatură.

Și iată că după toate aceste vizite, se termină ziua mea P&B.

Acestea fiind spuse, vă recomand să încercați și voi experiența Premium & Business cât mai curând!