Se pare că funcțiile presetate ale Samsungului convin de minune unei ședințe foto ad-hoc, semiprofesioniste, în care cucoanele privesc șăgalnic la aparat mai ceva ca divele României în studiourile foto profesioniste.

Nu credeam că sunt pasionați de crescut galinacee de rasă, dar duminică îmi fu dat să mă conving.

Organizată de Primăria orașului Otopeni și Asociația Pajura, asociație a crescătorilor de păsări, iepuri de rasă și a porumbeilor de ornament, expoziția a umplut sala de sport cu astfel de exponate. Care mai de care, unele premiante în toată regula, altele mai supărate că au venit doar ca să participe, surprinse de #mirrorless inecate cu capul în orz.

Lume multă, jumătate dintre cei aflați acolo fiind cel puțin semipricepuți. Să recunoști 3, 4 rase de găini nu-i lucru de șagă. Nu, Doru?

Revenind la cameră, am plecat cu gândul de a o testa sub lumină de neon, rafală de 8f/s și, din nou, scenele presetate. După ce mi-am pierdut puțin nervii printre cotcodăceli și ISO-uri, pentru că, repet, nu m-am prins rapid de cum setezi toate cele în timp scurt, am revenit la SCENA Close-up și rafală. A ieșit ce se vede, pozele fiind, din nou, needitate. Dar peste medie!

Găini cu NX1000. #mirrorlessme
Portret de găină. #mirrorlessme
Capul plecat.. #mirrorlessme
ha? #mirrorlessme
cine-i campionu? cine, cine, cine?!
Am ouat, n-am ouat? Asta-i întrebarea.
Creasta Rasta.
Eu vin cu pacea, voi?
Ne face poză, zâmbiți!

Sunt o rață Mandarin iar la supă fierb puțin!
Ni bobu!

 

Pentru această ședință foto am folosit un Samsung NX1000 negru cu obiectiv 20-50mm, care are un corp interesant, iar la cele 222 de grame îl face greu sesizabil la gât.

Alte detalii:

  • Senzor APS-C de 20.3 Mpx
  • Obiectiv 20-50mm (2.5x)
  • Ecran TFT-LCD 3.0″
  • Filmare Full HD 1080p Stereo
  • Wi-Fi incorporat cu care poți urca pozele direct în conturile tale Social (facebook, flickr, s.a.m.d)
  • Rafala de 8.0 fps
  • ISO maxim 12,800

Filmează 1080p @ 30fps cu AAC (stereo). Decent, zic.

Până la urmă camera e mai mult decât corectă și vine la fix celor îndrăgostiți de marca Samsung. F64 are o ofertă interesantă pentru asta, și anume: Samsung NX1000 negru cu obiectiv 20-50mm + Bonus Tableta Galaxy Tab2 P3110 7″, 8GB,Wi-Fi, pachetul venind la prețul de 2400 ron. Scutești 897 lei, numa bine pentru o găină.

#mirrorlessme, o campanie inițiată de F64.