Îmi aduc aminte că unul dintre primele #-uri pe care le-am folosit fără să vreau a fost #angajari. Nu era cazul meu, dar venea din zona prietenilor care căutau oameni pentru echipa lor.

Ulterior, indiferent de zonă, angajarea s-a dovedit tot mai greoaie. Fie că se căutau oameni de vânzări, fie că se căutau programatori sau muncitori necalificați, problema găsitului rămâne și pare că se tot perpetuează. E tot mai greu să găsești pietre de temelie, să #HiringRockStars.

Am dat curs invitației celor de la piatraonline.ro de a participa la campania #HiringRockStars. Interesantă mișcare. Dacă până de curând companiile își puneau în lumină produsul, de data asta au încercat să ridice altceva la fileu, posturile libere din cadrul companiei. Salutabilă inițiativă, așadar cu răspunsul meu afirmativ.

Am petrecut câteva ore în showroom printre rocile puse frumos în scenă, printre colegii de birou, până și lângă ignorantul Dorel.

Mariana Brădescu, managing partnerul companiei, explică de ce și-au orientat campania de recrutare către mediul online:

  • pentru a controla procesul de abordare al fiecărui posibil angajat în parte;
  • pentru a intra în contact direct cât mai repejor;
  • pentru a cunoaște omul din spatele eventualului viitor colaborator, căci cred în chimie, iar dacă aceasta există, posibilitatea descoperirii unui om de bază e mai mare;
  • pentru că fiecare angajat are propriile condiții și nu poți avea structuri statice și rigide în echipă. Ca angajator, trebuie să înveți să fii din ce în ce mai flexibil și să te adaptezi.

Locul de muncă poate arăta diferit. La piatraonline.ro arată așa:

 

Așa arată un posibil viitor loc de muncă, asta în cazul în care ești în căutare de #job sau #angajare..

Padam-pss

Posted by Cosmin Tudoran on Tuesday, 6 March 2018

Fie că ești sau nu pregătit în domeniul rocilor, având sau nu studii de pedologie, fie că ai trecut prin zona de vânzare sau nu, important e să aplici, compania pregătindu-te înainte. Singura nevoie e să vrei și să fii serios, zic.

SE CAUTĂ: oameni dinamici, creativi, profesioniști și extrem de descurcăreți.

SE OFERĂ: un spațiu de lucru modern, un birou cu acces la ultimele tendințe în materie de design și arhitectură, posibilitatea de a lucra într-un spațiu neconvențional. Ce posturi sunt libere? Ai mai jos un clip și-un link.

APLICĂ!