Unul dintre avantajele apartenenței la comunitatea F64 este faptul că uneori beneficiezi de sfaturi gratis. De experiențe povestite de alții mult mai buni ca tine.

Vineri, undeva pe la ora amiezii, la F64 se ținea un curs de fotografie urbană cu Cristian Vasile, zis mai scurt Igu. Am intrat în sala de curs unde am urmărit cadrele prezentate de Cristi. Ulterior ne-am luat aparatele la un scurt circuit de Centru Vechi în Bucureștiul Optimist.

Igu are un stil de a fura instantanee, a prinde cadre pe șustache, având o tehnică simplă de palmare a aparatului și declanșare rapidă. Îi plac tehnica, mai ales pentru că e foarte puțin invazivă, eu nefiind tocmai un persuasiv în momentele în care îmi doresc fotografierea personajelor. Asta e o treabă destul de grea, truc pe care l-ai învăța la pas cu Vlad Eftenie, mai degrabă.

Alături de ceilalți colegi de plimbare, am luat mirrorlesul Nikon V1 și m-am pierdut puțin pe străzi. Centrul capitalei e destul de însuflețit la orele respective, fiind mai degrabă o scenă ce-și lucrează decorurile în așteptarea piesei al cărui gong se aude seara. Sunt 2 realități, una mai puțin relaxată decât cealaltă. Unii muncesc, alții așteaptă.

Am aplicat aceeași tactică la furat de cadre. Nikon-ul se comportă excelent în condițiile astea și m-am bazat iarăși pe setările automate ale aparatului. Dacă unele cadre sunt strâmbe este pentru că așa le-am vrut. Curg.

Fringe
Dirijorul
Being watched

Pentru restul fotogr[…]