Văd prin zona nordului, mai exact #lamall, niște banere cu întrebarea următoare: ‘cine zice că Moș Crăciun e Moș?’ Întrebarea mă face să mă pufnească râsul, aducându-mi aminte prima mea experiență ca atare. Ca Moș.

Crăciun acasă, la bunici, orașul Cluj-Napoca. Eram cumva a nu-știu câta oară în vacanță acolo, deja prieteniile se formaseră, amicițiile la fel. Era chiar loc de o primă povestioară romantică. Protocolul sărbătorilor era mersul la colindat, adunat cozonacii și banii, vizat cam toate apartamentele din blocurile vecine, care erau destule la număr. Totuși, lăsasem în urmă, cumva, apartamentul vizat, unde, pe lângă colindatul și urlatul ca bezmeticii, avea să vină și partea aia ‘ca-n filme’.

Planul era să impresionz fata, și, cum altfel decât ca un gentleman. Așa văzusem în filmele alb/negru.

Însă pentru asta am avut de lucrat la el cu ceva zile înainte.

Ce-i cumpăr și cum mă îmbrac. Vroiam să fiu un moș crăciun autentic, așa că ajutat de amici, am luat de la farmacie un pachet de vată pe care mi-am lipit-o de față. Cu leucoplast. Mi-am umflat burta cu o pernă, am tras o pătură roșie de-asupra și mi-am improvizat un fes. Eram Moș, tânăr, dar eram. O desagă mică, plină cu cadouri, în mare parte dulciuri domestice primite de pe la alte case vizitate în preambul, cu marele cadou ales pentru tânără: un spray Farmec cumpărat de la cel mai cel mall din oraș, magazinul Central.

Ho, ho, ho.. (parcă merge un Andre, piesa cu moșule ce tânăr ești, nu? -Nu! bine)

Doar că eram și-atunci, ca acum, tânăr și frumos. M-a enervat totdeauna povestea asta cu Moșu’. Ce, doar bătrân și burtos poți fi darnic? Io zic că tre’ să revenim pe meleagurile zilelor noastre, în care omul e preocupat bine de cum arată, iar cadourile pot fi făcute de oricine are cui să dea. Iar cum unele lucruri nu se fac pe ultima sută de metri, bine ar fi dacă tu în rol de moș să prinzi avânt din timp.

Moș Tudoran

Moș Tudoran

De exemplu, Băneasa Shopping City merge oleacă mai departe și lucrează pe toate planurile, aducând în discuție și sania + renii. Tura asta, la un moș aidoma celui din poză, se adaugă o sanie cabrio, 220D, construită la Munchen.
Iar prin invitația de a trăi și alege un Crăciun cu stil, pun la bătaie niște premii printr-o tombolă simpatică.

Dai jos aplicația City iLove din Google Play și App Store și înregistrând în ea bonurile de cumpărături cu valori peste 100 ron, intri-n concurs. Oferta moșului este disponibilă în perioada 1-24 decembrie 2015. Vrei regulament? Îl ai aici: BaneasaShoppingCity.ro. În cazul în care ne vedem prin Băneasa, hai să ne tragem și-o poză 😉

Dacă e vreo preferință regăsibilă prin premiile disponibile de mai jos?

· un autoturism marca BMW 220d cabrio model M sport,
· 5 telefoane iPhone 6s, 16 GB,
· 5 tablete iPad mini 2 wi-fi 16GB,
· 8 playere audio iPod nano 16GB,
· 6 casti audio Beats by Dr. DreTM urBeats 2TM

tudy4