Dacă am zis, am zis!

Deunăzi am cerut niște clickuri pe Like! printr-o postare funny (cred eu) pe FB, în care am promis că mă tund și tatuez întocmai ca personajul din poză.

Puțini au făcut lipeala cu vikingul înainte de revealul de ieri efectuat comunicatul oficial de presă.

Care e treaba?

HISTORY e pentru mine infotainment TV. Am auzit prima dată termenul acum 4 ani de la marele șef de televiziuni de nișă Oancea, care ar fi vrut asta de la B1TV. M-am prins finally ce și cum ar arăta o așa nișă privind HISTORY-ul.

‘Vikings’ este un serial filmat în Irlanda, scenariul şi producţia de 9 episoade fiind semnate și parafate de Michael Hirst (a mai pus ștampila pe The Tudors, The Borgias). E o co-producţie irlandezo-canadiană, aparține World 2000 şi Take 5 Productions. “Vikingii” bifează un rating colosal pentru HISTORY în America şi ocupă acum primul loc în topul noilor seriale ale anului, având peste 6 milioane de telespectatori la difuzarea primului episod.

Ca acțiune, să zicem că ‘Vikingii’ ar fi un soi de reality-viking-show, în care Ragnar, e un  fermier atins de cutezanță, dă bine cu toporul și nu se mulțumește cu targetul fixat de contele Earl Haraldson, încercând să-și depăşească limitele şi să descopere noi lumi. Pare un serial destul de dur și violent, dar urmărește practic istoria acestei civilizații. Vorba preoților pe finalul rugăciunii din vremea aia: Așa să ne-ajute bunul D-zeu și să ne ferească de furia vikingilor!

Curge frumos, scenariul te poartă prin fire de urzeală, răzbunări, iar sex aproape deloc. Hint mititel: personajul Knut nu e un Fram simpatic și o sfârșește de mâna grațioasă a soției lui Ragnar (cred că cucoana era olteancă..).

Ei bine, cu plăcere am ales să reprezint acest serial, modificându-mi puțin înfățișarea. Voi îmbrăca straiele vikinge pentru o zi și vă voi pofti la un party vikingăresc în curând!

Vikingii se lansează în România pe canalul HISTORY® pe 21 octombrie. Canalul este numărul 1 pe nişa televiziunilor de documentare din România, printre locuitorii mediului urban, cu vârsta cuprinsă între 18 şi 49 de ani, conform datelor furnizate de ARMA (Asociaţia Română pentru Măsurarea Audienţelor). HISTORY a aderat la ARMA în februarie 2013 şi, începând cu această lună, a lansat un feed de transmisie localizat, putând astfel asigura grile de programe personalizate pentru România. HISTORY este disponibil prin Digi, Romtelecom (DTH), UPC şi iNES IPTV

Pentru mai multe detalii, site-ul local HISTORY sau pagina de Facebook HISTORY Romania plus canalul local de YouTube.