Foarte interesant acest nou produs de la Samsung, televizorul curbat. Deși am primit un mail cu informarea vis-a-vis de lansarea acestui produs, mi-am adus aminte de el abia când am trecut pe lângă insula de #lamall.Curbura Samsungului.jpg

De ce spun că e interesant? Pentru că, trebuie să recunoscut, e. Are un ‘ ceva’’ care te face să te uiți mai întâi la el, apoi la ce rulează. Vine pe 55, 65 și 78 de inchi, și, ca prim lucru pe care agenta Samsung mi l-a transmis, e că lumea place această curbură. 81% dintre cei întrebați au recunoscut: da, ne place.

M-am dat un pas în spate, apoi unul la dreapta, altul la stânga și l-am studiat. Apoi am cerut telecomanda.

Mică, destul de simplă și ușoară. E genul de telecomandă pe care bunica sigur ar ține-o-n țiplă, ca să nu se zgărie. Are un touchpad la fel de mic ce ajută să te descurci prin aplicații.  Am intrat în lumea UHD și după ceva minute am zis, da sunt și eu între cei 81%. Curbura aia a ecranului este, fără discuții, atrăgătoare. Tehnic, curbura ajută la mărirea câmpului de vizionare și panoramează imaginea, totul devenind mai amplu lucrurile astea dându-ți impresia de acțiune. Bun șiretlic ingineresc, zic.

Curved remote.jpgDeși nu toate canalele pe care le ai în casă vin cu o calitate HD, Samsung s-a gândit bine la treaba asta, și a acționat în consecință:

Funcția UHD Upscaling utilizează un altgoritm și îmbunătățește imaginile ridicându-le până aproape de standardul UHD. O alta este funcția Dimming ce contribuie la optimizarea calității imaginii, procesează și redă nuanțe mai profunde și cu un contrast îmbunătățit. Practic televizorul lucrează imaginea în timp real, cred, la fel cum noi, instagramerii lucrăm VSoCamic cam toate fotografiile.

Jucăria odată pornită a rulat niște filmulețe proprii apoi am cerut să fiu lăsat să mă joc. Am intrat evident pe net și-am dechis Youtube-ul. Televizorul rulează propria aplicație, exact ca orice smartphone sau tabletă Samsung. Bănuiesc că e conectat la toate conturile tale via google, deci, integrarea e clară.

La cum arată imaginea singurul lucru la care mă gândesc e să intru pe website-ul preferat: infinitylist.com

Cu produsul ăsta în casă surfingul printre canale ar cam lipsi. Ar fi perfect pentru introducerea ta în lumea filmărilor superHD cu sporturi mai mult sau mai puțin extreme. Este exact ca-n expresia: ești ca acolo. Immerging my passion.

Așadar, UHD-ul curbat vine ca să te îmbie să urmărești canale demne de invidiat. Tot ce ține de pasiune, de turism, de imagini din natură. Nu cred că aș uza Dimmingul pe vreun canal de talkshow vreodată. Ar fi păcat. Dar pe un Discovery, un Nationa Geographic sau chiar un DunaTV pe miră, când e filmarea aia cu pești, da.

p.s. cine mi-l face cadou?

p.p.s. Dorule, acu să țin ochii larg deschiși la o degustare în care să particip doar vizual, să știi că n-o fac. Ar fi un chin prea mare. Nu mai bine aduci tu ceva sicilian și degustăm la un film mic?